Saved places (created on iPad) disappearing

Submitted: Sunday, Apr 02, 2023 at 14:28
ThreadID: 145498 Views:961 Replies:4 FollowUps:0
This Thread has been Archived
I create a place using the crosshairs, as I’m doing it whilst I’m at home planning a trip.
Fill out the relevant details and hit the SAVE button.

The place briefly appears on the map with the mini menu - just like if I had tapped an existing place.

The mini menu then changes to “Loading…” and does nothing.

When I tap on “Loading…” or the place, it disappears.

Filters are turned off.
Doesn’t matter if I have it set to EO or Personal places, doesn’t show up.

Has anyone else experienced this?
Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Member - Jim S1 - Sunday, Apr 02, 2023 at 14:52

Sunday, Apr 02, 2023 at 14:52
Hi there 2FN
My suggestion would be to contact the Help Desk ( bottom of page).
David and Michelle will respond quickly I'm sure.
Cheers
Jim
"Sometimes I sits and thinks, and sometimes I just sits." A fisherman.

"No road is long with good company." Traditional

Lifetime Member
My Profile  My Position  Send Message

AnswerID: 643227

Reply By: Frank P (NSW) - Sunday, Apr 02, 2023 at 16:14

Sunday, Apr 02, 2023 at 16:14
Yes, I did when creating a temporary waypoint to navigate to on an Android phone.

My workaround was to look it up in Places - it had been saved, of course - and open it from there.

I have since created new places and it hasn't happen again.

I doubt myself, though - I'm a bit out of practice. Finger trouble cannot be ruled out :-(

Cheers
FrankP

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

AnswerID: 643231

Reply By: TrevorDavid - Monday, Apr 03, 2023 at 06:38

Monday, Apr 03, 2023 at 06:38
Hi TFN

The only way I can replicate what you’re describing on my iPad is when I haven’t loaded the place type in Places (in the menu).

Try loading the place type (it will turn blue) that you save it as, eg waypoint , camp etc in places, and make sure places is ticked in the menu.

Regards

TrevorDavid
dontyajustluvit

Lifetime Member
My Profile  My Position  Send Message

AnswerID: 643239

Reply By: Member - peter g28 - Wednesday, Apr 05, 2023 at 16:41

Wednesday, Apr 05, 2023 at 16:41
Its a bit of a bugga when this happens as it is a slight time delay between your iPad and the Exploreoz server, this has happened to me when I am creating a trek with a lot of way points / places and I am doing it quickly.
In checking to see if a "place" has been saved..hit the search icon (top right corner), tap "places" then tap "Recent" as this will show in a list the last place that has been "saved" by yourself. Tap on your saved place and it should revert you back to the map with your saved place ID shown in a split screen, then you can assign it to a folder etc...

AnswerID: 643267

Sponsored Links