Hema Navigator Problem

Submitted: Thursday, Apr 15, 2010 at 15:08
ThreadID: 77733 Views:2397 Replies:3 FollowUps:2
This Thread has been Archived
I have the older version 4.3" Hema navigator whcih is now showing a "Fatal Application Error" when I choose either the 4WD or Street Nav. The 4WD application shows only the world map. Rightly or wrongly I have tried the reset button to no avail.
Any suggestions?
Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Member - TonBon (NSW) - Thursday, Apr 15, 2010 at 15:34

Thursday, Apr 15, 2010 at 15:34
I had the same thing happen with mine. It took 2 attempts to get it right by pressing and holding the reset button in for over 4 seconds. Although im guessing you have already tried holding the reset button in for a period of time.

I believe that for errors like that happening, Hema will replace it if it is still in warranty, i personally know of at least 1 person that had his replaced with the new series model.
AnswerID: 413023

Reply By: patto - Thursday, Apr 15, 2010 at 20:27

Thursday, Apr 15, 2010 at 20:27
Hi Mal
If you go to GPSOZ.freeforums.org there is a section for HEMA Navigators that answers all questions about them including some about Fatal errors
AnswerID: 413059

Follow Up By: Member - Mal W (NSW) - Friday, Apr 16, 2010 at 09:38

Friday, Apr 16, 2010 at 09:38
Thanks for the information. I am off now for the weekend and will see how I go with it all on Monday.

Mal
0
FollowupID: 683174

Reply By:- Thursday, May 06, 2010 at 21:30

Thursday, May 06, 2010 at 21:30
Hi guys.
I purchased an early model Hema Navigator in May 2009. Took it on a top end trip in August 2009. It failed after 5 days just North of Ailce Springs - the screen locked up. I contacted Hema in Queensland, and they sent me a loan unit to Katherine in NT, which was great, and I used that one until I got home early September 2009.
They ended up replacing the whole GPS in Sept 2009. The second unit has just failed, after very little use - a software problem, I think. My local dealer in Geelong is sending it back to Hema.
I'm not very impressed, I have to say. Spent $900 to get a very unreliable piece of equipment. Hopefully the replacement, if I get one, will be the updated model, and have better reliability.
AnswerID: 415670

Follow Up By: Flynnie - Thursday, May 06, 2010 at 22:49

Thursday, May 06, 2010 at 22:49
Had similar experience last year. Unit 1 failed, unit 2 failed, unit 3 (loan unit worked) and was returned and exchanged for a 5" model in February.

If you can get a new 5" model, I think you would be pleased with it. It is a lot better unit.

Flynnie
0
FollowupID: 685783

Sponsored Links

Popular Products (14)