1993 nh pajero electrical issue

Submitted: Sunday, Feb 22, 2015 at 15:50
ThreadID: 111207 Views:1288 Replies:6 FollowUps:1
This Thread has been Archived
Hi bought this 93 nh pajero 3lt v6 manual
need help with it first bought it with a 350cca battery in it it's been driving OK til today it died so I bought a new century battery n70zz 720 cca now we go to connect it and it starts to arch the terminal and gets hot any suggestions on what the issue is ?????
Back Expand Un-Read 1 Moderator

Reply By: TomH - Sunday, Feb 22, 2015 at 16:18

Sunday, Feb 22, 2015 at 16:18
Possibly you have connections reversed Did you make sure they were at the same place as on the old one.

Batteries come "Handed" like + can be at either end depending on the vehicle
AnswerID: 546400

Reply By: nathan s4 - Sunday, Feb 22, 2015 at 16:20

Sunday, Feb 22, 2015 at 16:20
Yeah went in same way old came out
AnswerID: 546401

Follow Up By: TomH - Sunday, Feb 22, 2015 at 16:48

Sunday, Feb 22, 2015 at 16:48
But is it handed the same EG positive near centre of car rather than the outer
0
FollowupID: 834118

Reply By: Allan B (Member, SunCoast) - Sunday, Feb 22, 2015 at 18:26

Sunday, Feb 22, 2015 at 18:26
Nathan, When you say "arch the terminal" do you mean that there is arcing at the terminal? If so then the problem is a loose terminal. Remove the terminal bolt and prise open the terminal a little, replace the bolt and push the terminal firmly back onto the battery post ensuring that the terminal settles right to the bottom of the post. Then firmly tighten the terminal bolt.

Also be sure that the cable is firmly attached to the terminal.
Cheers
Allan

Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

AnswerID: 546408

Reply By: Member - William B (The Shire) - Sunday, Feb 22, 2015 at 18:48

Sunday, Feb 22, 2015 at 18:48
Hi Nathan,
First check that the terminals are going on the right way.
They should be marked + or -.
the posive terminal is always the larger one.
batteries have different terminal placement depended on there correct fitment.
If the terminal placement is correct and you are getting arcing when connecting you have some sort of drain on the system ie. lights on , interior lights on, ignition on.
turn every thing off and try again.
William
Always planning the next trip. VKS-737 mobile 1619

Member
My Profile  My Blog  Send Message

AnswerID: 546409

Reply By: Bigfish - Sunday, Feb 22, 2015 at 21:27

Sunday, Feb 22, 2015 at 21:27
Nathan ...Go to the Pajero owners club of Vic...Excellent site and they are a wealth of knowledge. These people own Pajeros and more often than not can be of great assistance. They will let you know of any idiosyncrasy's of the various models. Could be a starter motor issue .
AnswerID: 546416

Reply By: nathan s4 - Tuesday, Feb 24, 2015 at 13:00

Tuesday, Feb 24, 2015 at 13:00
All good guys fixed thanks for all your input was a dodgy earth wire
AnswerID: 546485

Sponsored Links

Popular Products (13)