Engel not working 240v

I have a 40lt engel that gave up working on 240v.It still runs on 12v.Is there any simple reasons why other than maybe capacitor.Any advice greatly appreciated.
Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Notso - Monday, Apr 06, 2015 at 17:10

Monday, Apr 06, 2015 at 17:10
Is there 240 volts getting to the fridge?

Have you swapped the cord for another one just to make sure it's not a broken wire in the cord. Wouldn't be the first time this has happened.
AnswerID: 552065

Follow Up By: broometime - Monday, Apr 06, 2015 at 17:28

Monday, Apr 06, 2015 at 17:28
thankyou for your replie, I was about to pull the engel apart to find the problem your replie came ,I rechecked the cord and found a lose connection back of engel now its working,sometimes we forget the simple solutions and you reminded me .thanks.
0
FollowupID: 837614

Follow Up By: Notso - Monday, Apr 06, 2015 at 17:33

Monday, Apr 06, 2015 at 17:33
That's my pleasure mate, enjoy it for a few more years EH!
1
FollowupID: 837615

Follow Up By: Roachie.kadina.sa.au - Monday, Apr 06, 2015 at 20:52

Monday, Apr 06, 2015 at 20:52
Yep, 9 times out of 10 if an Engel has a problem it will be in the cord/s. I've been using Engels for the past 25 years and have only ever had issues with plugs/cords....not the fridges themselves.

Roachie
0
FollowupID: 837634

Follow Up By: bruce bb1 - Tuesday, Apr 07, 2015 at 13:00

Tuesday, Apr 07, 2015 at 13:00
same as roachie on the yorke peninsula, both of my engels, a little one and the medium size are over 35 years old, cords only problem and i'm using the medium 40litre one as a freezer at the moment due to the home freezer gone cactus.
a previous post had Waeco as another term for warm beer. stick with the engel.
amen.
bb1
0
FollowupID: 837667

Sponsored Links

Popular Products (13)