Hema 7 Track file names

Submitted: Tuesday, May 07, 2019 at 13:29
ThreadID: 138288 Views:1451 Replies:4 FollowUps:2
This Thread has been Archived
Greetings
I have two Hema 7s bought about 18 months apart and their serial numbers are several hundred apart.
Both have started to produce 2 files for tracks.
This annoyance started around the 24th of April. The two files have different names, one has the correct date and the other has a date in 2099.
In April the incorrect date was some time in June 2099.
This happens on both daily and monthly files.
The data stored is correct in both files.
I have had some email conversations with the Hema organisation but they have been a little less than helpful.

Has any body else come across this problem?

Trevor

Back Expand Un-Read 1 Moderator

Reply By: Frank P (NSW) - Tuesday, May 07, 2019 at 13:44

Tuesday, May 07, 2019 at 13:44
Could it have anything to do with the GPS date rollover issue?
FrankP

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

AnswerID: 625415

Reply By: Trevor - Tuesday, May 07, 2019 at 13:48

Tuesday, May 07, 2019 at 13:48
That was my thought but Hema responded with -
The 10 bit time/date software system (GPS update) does not apply to the Hema Navigators HN5, HN6, HN7 or HX-1.
Trevor
AnswerID: 625416

Reply By: The Explorer - Tuesday, May 07, 2019 at 14:10

Tuesday, May 07, 2019 at 14:10
Hello

You may wish to contact Des at OziExplorer and explain your issue (assuming that is the software in use)

Cheers
Greg
I sent one final shout after him to stick to the track, to which he replied “All right,” That was the last ever seen of Gibson - E Giles 23 April 1874

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

AnswerID: 625418

Reply By: RMD - Tuesday, May 07, 2019 at 17:57

Tuesday, May 07, 2019 at 17:57
Trevor.
While keeping a record of tracks or waypoints, have you done a factory reset on at least one device to see if it reboots with it's brain not seeing Double?
AnswerID: 625421

Follow Up By: Trevor - Tuesday, May 07, 2019 at 23:02

Tuesday, May 07, 2019 at 23:02
On Hema's advice I did a an Ozi 'Reset All Settings' through the Ozi Settings page.
It didn't fix the problem.

T.
0
FollowupID: 899106

Follow Up By: RMD - Wednesday, May 08, 2019 at 11:40

Wednesday, May 08, 2019 at 11:40
Trevor,
That OZI reset all is probably for the OZI settings and isn't for the HEMA device reset. I would imagine they are two different entities.
0
FollowupID: 899111

Sponsored Links

Popular Products (14)