Places Index Freeze up

Submitted: Wednesday, Feb 13, 2008 at 23:31
ThreadID: 54562 Views:1344 Replies:7 FollowUps:10
This Thread has been Archived
I have noticed that when I go to places Index it takes quite a while before I can get the cursor to move,it just freezes up for maybe up to 30/35 seconds, once a place has been selected and that page opens all is fine , any other website I visit , the forum etc I don't have any problems, was wondering if it's all the moving and scrolling adds slowing things down ,Is anyone else experiencing this problem.

.
still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Old Dave - Thursday, Feb 14, 2008 at 01:18

Thursday, Feb 14, 2008 at 01:18
Hi Doug

5 Seconds only

regards Dave
AnswerID: 287379

Reply By: Willem - Thursday, Feb 14, 2008 at 02:26

Thursday, Feb 14, 2008 at 02:26
Doug


You go there too often....hahahahahaha




Cheers
AnswerID: 287383

Follow Up By: Member - Doug T (FNQ) - Thursday, Feb 14, 2008 at 08:18

Thursday, Feb 14, 2008 at 08:18
Willem
It might be the wireless Connection , ...maybe, I feel sure that ADSL or Cable would have no problems, took about 16 seconds now, funny though it only occurs on Places index, I'll do some fiddleing about with some settings,

.
still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

0
FollowupID: 552621

Follow Up By: 96 GXL 80 series - Thursday, Feb 14, 2008 at 09:34

Thursday, Feb 14, 2008 at 09:34
STOP don't touch a thing Doug!

It's probably only your mind freezing up due to old age

Get hold of a car with Spark plugs and start it up then put your fingers across the plugs, this might boot you back into gear :-)))))

That QLD place plays tricks on older minds.

Hope that helps.
0
FollowupID: 552637

Follow Up By: Member - Doug T (FNQ) - Thursday, Feb 14, 2008 at 09:40

Thursday, Feb 14, 2008 at 09:40
96 GXL 80
sdrawkcab gnikrow si gnigt yreve won etal oT

still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

0
FollowupID: 552640

Reply By: Member - bungarra (WA) - Thursday, Feb 14, 2008 at 09:49

Thursday, Feb 14, 2008 at 09:49
Hi Doug

Same problem with me, happens all the time to the extent that I stopped using that tab out of frustration.....

We are connected via a satellite dish which I notice is a lot slower "broadband" than the townies fixed line connection....but that has nothing to do with it as eveything else is our normal speed

regards
Life is a journey, it is not how we fall down, it is how we get up.
VKS 1341

Member
My Profile  My Position  Send Message

AnswerID: 287409

Follow Up By: Member - bungarra (WA) - Thursday, Feb 14, 2008 at 09:55

Thursday, Feb 14, 2008 at 09:55
Doug

If you do find that it is an issue with your computer settings I would apreciate it if you let me know....might be the same issue I have...then maybe I might use places again

I am reasonably computer literate but there are times I feel more like using a large brick as a fix it tool !

cheers
Life is a journey, it is not how we fall down, it is how we get up.
VKS 1341

Member
My Profile  My Position  Send Message

0
FollowupID: 552644

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Friday, Feb 15, 2008 at 12:30

Friday, Feb 15, 2008 at 12:30
Guys try places now I have chnged the auto load of Updated places on the map by adding a button. See if it fixes the pause you experience? Let me know.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 552875

Reply By: Member - Kiwi Kia - Thursday, Feb 14, 2008 at 15:29

Thursday, Feb 14, 2008 at 15:29
I had the same problem a couple of months ago and notified David. Seems ok at the moment though.
AnswerID: 287457

Reply By: Member - Lionel A (WA) - Thursday, Feb 14, 2008 at 16:52

Thursday, Feb 14, 2008 at 16:52
Doug, Im still on dialup, my puter freezes up as soon as I think about going to 'PLACES'......lol.
AnswerID: 287476

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Friday, Feb 15, 2008 at 12:31

Friday, Feb 15, 2008 at 12:31
Lionel,

Try places now I have changed the auto load of Updated places on the map by adding a button. See if it fixes it for you. Let me know.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 552876

Reply By: 96 GXL 80 series - Thursday, Feb 14, 2008 at 19:51

Thursday, Feb 14, 2008 at 19:51
DougT, it looks and smells like EI (Equine Influenza)

It is EO (Everyone Offluenza) it is a new strain on humans and computers, firstly it is caught by computers and passed on to humans by touching the key boards.

Cure is to keep right away from key boards for 12mths, notify everyone you know and tell them the cure.

Don't touch your GPS as you can infect it by touching the keys, disinfect every thing that has a key, even your truck / house and letter box.

Hope you find a cure :-())))))))))))))))))))))))))))))

AnswerID: 287503

Follow Up By: Member - Doug T (FNQ) - Thursday, Feb 14, 2008 at 21:52

Thursday, Feb 14, 2008 at 21:52
Don't be bloody silly.....I got Anti-Virus ....lol
still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

0
FollowupID: 552782

Reply By: ExplorOz Team - David - Friday, Feb 15, 2008 at 11:39

Friday, Feb 15, 2008 at 11:39
Doug,

Just back to the ofice after a work trip to Brisbane and I noticed it yesterday doing a demo. The problem will be related to adding the baloons of the updated places to the map at the bottom. I am not sure why and will investgate. I have only seen it once however I will at least be able to make some mods to get around it. I may make the loading of updated places a button on the map so you need to push it to bring up the updated list. This will at least have the effect of making the page load without the extra request to get the update locations. I will add this today.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

AnswerID: 287607

Follow Up By: Member - Doug T (FNQ) - Friday, Feb 15, 2008 at 11:47

Friday, Feb 15, 2008 at 11:47
David
OK thanks, I thought I would bring it to your attention as you request members to do, Probably on ADSL and Cable high speed connections it may not be such an issue as it can be with Bigpond wireless, It will be interesting to see what difference your Mods make.

Doug
still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

0
FollowupID: 552866

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Friday, Feb 15, 2008 at 12:32

Friday, Feb 15, 2008 at 12:32
Doug,
As above try it now.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 552877

Follow Up By: Member - Doug T (FNQ) - Friday, Feb 15, 2008 at 12:43

Friday, Feb 15, 2008 at 12:43
David
PERFECT...same as the Forum now , you know your stuff don't you, good onya.

Thanks

Doug
still going strong with 836,179 K's

Lifetime Member
My Profile  My Blog  Send Message

0
FollowupID: 552879

Sponsored Links

Popular Products (14)