Electrical problem-Kaymar light

Submitted: Thursday, Apr 09, 2009 at 10:23
ThreadID: 67706 Views:1392 Replies:3 FollowUps:4
This Thread has been Archived
G'day all'

Rear Kaymar light is not working, bought a new globe stuck it in.... still not working, checked wires with multimeter & its supplying 13.09 volts. Attatch the earth and + and voltage drops to 0 as soon as it makes contact????
Can anyone suggest what the prob could be, for we are heading early hours tomorrow morning.

Cheers
Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Member - Ingo57 (NSW) - Thursday, Apr 09, 2009 at 10:24

Thursday, Apr 09, 2009 at 10:24
Ooops!

we are heading off early hours tomorrow morning
AnswerID: 358934

Reply By: Member - Footloose - Thursday, Apr 09, 2009 at 10:38

Thursday, Apr 09, 2009 at 10:38
Suggest that there could be a short between the positive wire and the earth .
Easy to check with a multimeter.
Either that or the 12v is being taken from a low current source.
AnswerID: 358936

Reply By: Member - Fred B (NT) - Thursday, Apr 09, 2009 at 10:58

Thursday, Apr 09, 2009 at 10:58
Is it blowing the fuse when you connect the earth? It should if the +ve is going straight to earth. If not, then you have a bad connection somwhere on the +ve wire between battery and light (via the fuse and switch). In other words, soon as you connect a load the volts drop. Hope this helps.
Fred B
VKS 737: Mobile/Selcall 1334

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

AnswerID: 358940

Follow Up By: Member - Ingo57 (NSW) - Thursday, Apr 09, 2009 at 11:18

Thursday, Apr 09, 2009 at 11:18
No its not blowing a fuse and the earth wire connects to the flange of the globe and holds it in place, I will trace the wiring and see if the power is earthing somewhere.

0
FollowupID: 626945

Follow Up By: Member - Fred B (NT) - Thursday, Apr 09, 2009 at 11:22

Thursday, Apr 09, 2009 at 11:22
Okay, you most likely have a bad joint/ loose connection somewhere.
Fred B
VKS 737: Mobile/Selcall 1334

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

0
FollowupID: 626946

Follow Up By: Member - Ingo57 (NSW) - Thursday, Apr 09, 2009 at 14:35

Thursday, Apr 09, 2009 at 14:35
Thanks Fred & Footy you guys were spot on, was a crappy connection on the + wire.
I must say these Kaymar lights are not worth the money!! The wiring, switch and conections are really bodgy.

Thanks again

Cheers
0
FollowupID: 626971

Follow Up By: Member - Fred B (NT) - Thursday, Apr 09, 2009 at 15:35

Thursday, Apr 09, 2009 at 15:35
Glad you got it sorted.
Fred B
VKS 737: Mobile/Selcall 1334

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

0
FollowupID: 626983

Sponsored Links

Popular Products (14)