Site Problems - RESOLVED (I hope)

Submitted: Thursday, Aug 30, 2012 at 22:10
ThreadID: 97752 Views:2037 Replies:8 FollowUps:12
This Thread has been Archived
Hi everyone,
As I am sure a lot of you are aware we have been having some serious problems with the system since I converted the application to a new operating mode and framework level. We have had a number (no heaps, more than heaps) of problems since I did this Tuesday/Wednesday which was causing the system to fall over about every 1hr during the morning and every 30mins in the busy evening hours.

Well I believe, this time I have found and resolved the problem once and for all. I am sorry it took me so long to find the two lines of code that were the root cause of the problem but it is resolved now and we should start to see the benefits of the upgrades I was working on.

David

David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Member - Andrew W14 - Thursday, Aug 30, 2012 at 22:48

Thursday, Aug 30, 2012 at 22:48
i have to say from my point of view problem is not solved . Takes 45 - 60 seconds to open a thread or reply to a thread. Way in excess of other forums.
Sorry but thats the way I see it despite being a supporter of this site.
AnswerID: 493957

Follow Up By: Member - Longtooth (SA) - Thursday, Aug 30, 2012 at 22:57

Thursday, Aug 30, 2012 at 22:57
Took a considerable time to open this reply as well. Still taking a very long time to open any thread on this site.
0
FollowupID: 769605

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Thursday, Aug 30, 2012 at 22:58

Thursday, Aug 30, 2012 at 22:58
That's OK there is still something running a muck - I just caught it and now need to find it. I think the map server system times out and causes the app system to consume ram. I will find it but we are in a lot better position than this time 3 hours ago.

Have a good one.
David
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769606

Follow Up By: Member - Andrew W14 - Thursday, Aug 30, 2012 at 23:09

Thursday, Aug 30, 2012 at 23:09
have to say back to normal within the last 30 mins.
0
FollowupID: 769608

Follow Up By: Nomadic Navara - Friday, Aug 31, 2012 at 00:07

Friday, Aug 31, 2012 at 00:07
Every thing looks OK here. I use the addon "lori" on my Firefox to keep an eye on page request response times. The longer threads are coming in in less than 4.5 seconds.


PeterD
Retired radio and electronics technician

Lifetime Member
My Profile  Send Message

0
FollowupID: 769609

Follow Up By: Member - Rod N (QLD) - Friday, Aug 31, 2012 at 06:32

Friday, Aug 31, 2012 at 06:32
Thanks for your efforts David. Looks like the forum is all systems go. Only takes a few seconds for the pages to open. Fingers crossed.
0
FollowupID: 769616

Reply By: Member - Toyocrusa (NSW) - Friday, Aug 31, 2012 at 06:54

Friday, Aug 31, 2012 at 06:54
Hi David. It has been a long time since the site has worked so well. Once again, thanks for all your hard work. Mine is almost instant opening at the moment. Bob.
AnswerID: 493963

Reply By: Member - Geoff M (VIC) - Friday, Aug 31, 2012 at 08:06

Friday, Aug 31, 2012 at 08:06
Hi David,

Noticed this morning that I was unable to post an image to a forum post - get "server error" when it trys to do it.

I've tried a few times and it appears to be consistantly failing with the same error.

Cheers,
Geoff
AnswerID: 493966

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 09:53

Friday, Aug 31, 2012 at 09:53
Geoff,

I pulled out the image uploads in the classifieds and the forum as I was not happy with the software that was doing the jog - I will be installing something new today. Will advise once complete.

David
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769629

Follow Up By: Member - Geoff M (VIC) - Friday, Aug 31, 2012 at 10:14

Friday, Aug 31, 2012 at 10:14
Thanks David, will wait until I hear again from you before trying to post an image.

Cheers, Geoff
0
FollowupID: 769632

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 17:00

Friday, Aug 31, 2012 at 17:00
Image & File embed systems updated.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769663

Reply By: Robin Miller - Friday, Aug 31, 2012 at 08:18

Friday, Aug 31, 2012 at 08:18
Hi David

This may be related - I get an error now when attempting to submit a jpeg in thread 97743 (tried again friday 8am).

It says server error @ exploreoz articles and is headed

http://www.exploroz.com/Utilities/Errors/500.aspx?aspxerrorpath=/Forum/Window_Image.aspx

Robin Miller

Member
My Profile  Send Message

AnswerID: 493968

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 09:54

Friday, Aug 31, 2012 at 09:54
Robin,

I pulled out the image uploads in the classifieds and the forum as I was not happy with the software that was doing the jog - I will be installing something new today. Will advise once complete.

David
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769630

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 17:00

Friday, Aug 31, 2012 at 17:00
Image & File embed systems updated.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769664

Reply By: MEMBER - Darian, SA - Friday, Aug 31, 2012 at 09:13

Friday, Aug 31, 2012 at 09:13
Loads quickly here on my new Toshiba laptop - Win 7 HP - Firefox 15. Computers can be horrible things - you folks are doing fine :-o) !
AnswerID: 493972

Reply By: Member-George (WA) - Friday, Aug 31, 2012 at 11:08

Friday, Aug 31, 2012 at 11:08
I'm in Kuranda David, from here the Exploroz site opens very quickly and all forum pages are no problem, instant opening. So all looks good to me. Cheers
AnswerID: 493987

Reply By: Members Pa & Ma. - Friday, Aug 31, 2012 at 12:46

Friday, Aug 31, 2012 at 12:46
Thank you David,
I've been trying to find a Post about a certain caravan being a dust box. I can't find it even though you've now fixed the problem.
We're thinking 95% sure we'll go ahead with buying one of theses caravans & would like to read this article. Was it Moderated? Can you mm, it to me if it was? We've just got back from veiwng one in Adelaide.
Take care, safe travels.Ma.
AnswerID: 493992

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 17:02

Friday, Aug 31, 2012 at 17:02
I do not believe it would be moderated but I do not do much in the mod area. Not sure what search you are trying?
David
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769665

Reply By: Keith Q - Friday, Aug 31, 2012 at 13:19

Friday, Aug 31, 2012 at 13:19
David and Michelle

This might be in contravention of the "off topic" rule, but I'd just like to say how much I enjoy this site, the forum especially. There are some really decent folks using this site and it seems that the folks running it are pretty decent too!
AnswerID: 493996

Follow Up By: ExplorOz - David & Michelle - Friday, Aug 31, 2012 at 17:04

Friday, Aug 31, 2012 at 17:04
Thanks, I have had a shocking last few days dealing with this problem and it is nice to read about someone who is happy.

Have a good weekend.
David
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 769666

Sponsored Links

Popular Products (13)