Hyperlink updates

Submitted: Wednesday, Mar 29, 2006 at 12:47
ThreadID: 32303 Views:2045 Replies:10 FollowUps:37
This Thread has been Archived
Due to several requests for updates to the hyperlink procedures the system now supports the ability to add a link directly. The link must start with either www or http:// - You do not need to worry about the < and > symbols unless you want to. The older method will still operate as before.

When you submit a link in this fashion the system will extract the link from the post and go and test if the link is valid - if it is valid it will be made into a hyperlink automatically - if it is not valid the system will not change it.

So if I enter www.exploroz.com it will create a link to exploroz.com. If I enter www.exploroz.com it will also create a link (entered with the http:// in the front). I just typed these links in plain text. If the link is really long the system will subsitute the words Site Link to ensure that we do not cause horizontal scroll bars. So if the link is long like this one Site Link (I copied this link from the address line of my browser - should link to Bell Gorge in Places.

So to finalise I will use the old method which will allow me to change the text that is displayed on the link - ie the Site Link can be as youwant however the older hyperlink method must be used with he < and > symbols such as this Bell Gorge.

I hope all this work this is the first live test. Anyway enjoy.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

Back Expand Un-Read 0 Moderator

Reply By: Member - Troll 81 (QLD) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 12:54

Wednesday, Mar 29, 2006 at 12:54
That's so cool David well done www.google.com
AnswerID: 163630

Follow Up By: Member - Troll 81 (QLD) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 12:54

Wednesday, Mar 29, 2006 at 12:54
it worked that is great
0
FollowupID: 418355

Reply By: Member - Bware (Tweed Valley) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:04

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:04
Great stuff! Here's my 4yo's favourite website; www.bigfoot4x4.com
AnswerID: 163631

Follow Up By: Member - Bware (Tweed Valley) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:08

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:08
Excellent, you can't make it too simple for some of us out here! Thanks David.
0
FollowupID: 418361

Reply By: Truckster (Vic) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:06

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:06
so is the spell checker next on the roll of dunnypaper list of requests?

www.gqpatrol.com :D
AnswerID: 163632

Follow Up By: Truckster (Vic) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:07

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:07
PS.
I still constantly get errors when I post a reply =

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: '[string: "0#32303"]'

/Forum/Default.asp, line 32

Going to http://www.exploroz.com/Forum/Default.asp?s=0#32303
0
FollowupID: 418358

Follow Up By: Truckster (Vic) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:10

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:10
www.google.com
0
FollowupID: 418363

Follow Up By: Truckster (Vic) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:11

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:11
http://www.gqpatrol.com/
0
FollowupID: 418364

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:12

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:12
The link finder needs a space at the beginning of the string. I would normally expect to have some text before a hyperlink - I needed some form of delimeter and used a preceeding space char so www.gqpatrol.com/ should work. I will add a check for first character in the string and get back to you.

Spell check is on the list and hasbeen looked at jSpell will most likley be the solution, I just need to buy the license and install.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418365

Follow Up By: Member - Norm C (QLD) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:12

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:12
Truckster, you should be able to download a free spell checker from the link (if it works) below. It will put an icon on your Internet Explorer tool bar. Just click the icon and it will spell check your post before you press go.

www.iespell.com
0
FollowupID: 418366

Follow Up By: Member - Norm C (QLD) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:14

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:14
Well link didn't work, but if you copy it to your browser it does.
0
FollowupID: 418367

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:17

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:17
Truckster,

The Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: '[string: "0#32303"]'

should now be fixed. Will look at sorting out links at the beginning of a line will get back to you.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418369

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:32

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:32
what the tinyurl.com/qly9r
0
FollowupID: 418371

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:33

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:33
http://www.goodyear.com.au/4wd-tyres.htm
0
FollowupID: 418372

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:34

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:34
what the www.goodyear.com.au/4wd-tyres.htm
0
FollowupID: 418374

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:51

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:51
Fixed now no need for a space.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418400

Reply By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:58

Wednesday, Mar 29, 2006 at 13:58
This is my test so hope it works seeing as I was the one who raised the question as to why we couldnt do this.

http://www.google.com

www.google.com
AnswerID: 163643

Follow Up By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:02

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:02
Oops, that didnt work, Oh well here is another go

Dell Computers Site Link

Canon Australia "http://www.canon.com.au"

0
FollowupID: 418382

Follow Up By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:08

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:08
www.canon.com
http://www.canon.com
"www.canon.com"
"www.canon.com.au"
"http://www.canon.com"
0
FollowupID: 418384

Follow Up By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:11

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:11
I dont get it. I thought this was supposed to be simple.

Isnt it supposed to be that if you type in a URL with either www or http:// it is supposed to automatically create the hyperlink
0
FollowupID: 418385

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:16

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:16
www.canon.com
0
FollowupID: 418386

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:17

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:17
Cruiser, put some other text or at least a space before the link
0
FollowupID: 418388

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:17

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:17
Guys still working on it - Currently the system must see a space char before the www or http reference. I am trying to fix it give me some time.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418389

Follow Up By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:41

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:41
OK, here we go again. I want to use Canon Australia as my test hyperlink so here goes www.canon.com.au or maybe www.canon.com.au. Oh well, see what happens
0
FollowupID: 418395

Follow Up By: cruiser - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:45

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:45
Now I am happy Jan.

Thanks david and team, good work. No wonder we all love this site.
0
FollowupID: 418396

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:51

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:51
Fixed now no need for a space.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418401

Follow Up By: Mad Dog (Australia) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:01

Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:01
great work
www.freebeer.com
0
FollowupID: 418403

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:29

Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:29
Bugger,

Your link above did not work will check.

www.freebeer.com

David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418409

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:33

Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:33
I think I have fixed it now - silly copy & paste error - See to do it all the time.

www.exploroz.com
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418411

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:33

Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:33
www.freebeer.com
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418412

Follow Up By: simple - Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:37

Wednesday, Mar 29, 2006 at 15:37
liar!!! i want free beer
0
FollowupID: 418414

Follow Up By: Truckster (Vic) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 21:21

Wednesday, Mar 29, 2006 at 21:21
Cruiser, you work for canon??
if so, I love u...

Started photography course this yr, lookin for more lens'.. :D
0
FollowupID: 418522

Reply By: Redback - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:15

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:15
www.google.com.au
www.google.com.au
AnswerID: 163644

Follow Up By: Redback - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:16

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:16
OK got it put a space before the link.
0
FollowupID: 418387

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:19

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:19
Not for long I hope but the conversion code is a little difficult to maintian the old method and the new - they conflict with each other and try to change the already change links.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418390

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:50

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:50
Fixed now no need for a space.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418399

Follow Up By: Redback - Wednesday, Mar 29, 2006 at 17:47

Wednesday, Mar 29, 2006 at 17:47
OK looking good, wasn't that hard before but hey sometimes ya gotta go with the majority, so to speak ;-)))
0
FollowupID: 418452

Reply By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:49

Wednesday, Mar 29, 2006 at 14:49
OK - Another rewrite complete the system should not care if you have a space at the front or not. So here goes:

www.exploroz.com

Now an image - this syntax has NOT YEt changed but will soon allow the
syntax that other sites seem to use..


Old Way

Hopefully it will now all work. Enjoy
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

AnswerID: 163653

Reply By: Member - Brian (WA) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 18:53

Wednesday, Mar 29, 2006 at 18:53
what about www.roscos com.au
AnswerID: 163697

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:30

Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:30
Brian,

That link did not work as the URL is not valid - I tried it and got nothing hence the system will not convert it to a hyperlink.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418482

Reply By: Member - Ozdyssey (QLD) - Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:15

Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:15
Of course we always want more.....

David
What about the same thing in the Trader. I have some ads in there and have links prospective buyers can copy and paste to view the items. I've noticed it on msn sites like the caravaners forum.

Just a thought. I think it should be std - I think pics or links to them always add to the success rate of 'solds', therefore it would attract more use. I don't think it would dilute revenue from display ads as they stand out more with the photos etc.
John
AnswerID: 163703

Follow Up By: ExplorOz Team - David - Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:29

Wednesday, Mar 29, 2006 at 19:29
Ah all good things take time. I actually thought the forum linking would be really quick to install - So I tried to slot in into todays jobs - took bloody ages and impacted on other jobs. Bugger - will be working late tonight. Anyway as to the trader - it is due for a complete update very soon and I expect to be including the provision for more images for each display ad and hyperlinks, free ads get what they get with no images or links, so this will all go to enhance the display ad option even more.

Anyway this re-write is some way off at the moment I have soooooo many other really cool things to do. I wanted to start a new member feature today however this will have to wait a few days now till I catch up again. Thanks again for the feedback.
David (DM) & Michelle (MM)
---------------------------------
Always working not enough travelling!

Lifetime Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message
Moderator

0
FollowupID: 418481

Reply By: Pajman Pete (SA) - Thursday, Mar 30, 2006 at 08:32

Thursday, Mar 30, 2006 at 08:32
Thanks David, another good feature from the Best Website in OZ

Cheers

Pete
Any mug can be uncomfortable out bush

Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

AnswerID: 163820

Follow Up By: Pajman Pete (SA) - Thursday, Mar 30, 2006 at 08:33

Thursday, Mar 30, 2006 at 08:33
And it tests the link to see if it is valid (or I can type correctly)!

Cheers

Pete
Any mug can be uncomfortable out bush

Member
My Profile  My Blog  My Position  Send Message

0
FollowupID: 418603

Sponsored Links

Popular Products (13)